Страх от преяждане

Home / Здравословно хранене / Страх от преяждане
Страх от преяждане

Страх от преяждане

Много хора не знаят какво чувство е гладът. Преди да се научите как да спрете да преяждате, трябва да знаете кога тялото Ви казва, че трябва да ядете. Преди да сложите нещо в устата си, трябва да имате предвид скалата на глада, за да определите какво трябва или не трябва да ядете или дали изобщо имате нужда от храна..
Гладуването е навърха в скалата на глада и кара човек да усеща стомаха си празен и той ще къркори. Често е усещането от замаяност и опънати нерви при глад. Това е най-доброто време за засищане на глада, тъй като не рискувате да преядете.
Когато сте добре наядени, няма да сте нито гладни, нито преяли. Обикновено ще се чувствате комфортно и ще можете да изчакате следващото ядене. Когато сте с препълнен стомах, няма начин да не усещате, че коремът Ви е подут. Ако ядете, след като се чувствате пълни, храната няма да е толкова вкусна и няма да почувствате глад. Чувството на ситост е това, което се случва, когато преяждате и ще доведе до леки киселини в стомаха. Преяждане е вредно, защото стомахът Ви се уголемява.

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.