Как да останете слаби, щастливи и здрави?

Home / Съвети / Как да останете слаби, щастливи и здрави?
Как да останете слаби, щастливи и здрави?

Как да останете слаби, щастливи и здрави?

Д-р Рива Рал, директор на медицинска програма за уелнес в Далас, обяснява, че жените имат нужда да тренират повече, за да поддържат мускулния си тонус, защото след 30 губят средно по 1% мускулна маса на година. По тази причина метаболизмът се забавя.
Изберете протеин
За да ускорите метаболизма, трябва да снабдите мускулите си с достатъчно протеин. Нека на всяко основно хранене имате различни източници на протеин – кисело мляко, ядки или сирене.
По-интензивни тренировки
Една 30-годишна жена с едно или две деца едва ли има излишък от свободно време и да отдели време за тренировки във фитнеса не е лесно. Ако и вашият случай е такъв, заменете дългите едночасови тренировки с 20-минутни интервални тренировки, в които сменяте кратки високоинтензивни упражнения с кратки периоди на движение с ниска интензивност. Може да го приложите по време на сутрешната си разходка или на кростренажора.
Пилатес за стегнат корем
Повечето жени раждат първото си дете между 25 и 35 и областта на корема има нужда от специално внимание, за да върне стегнатата ѝ форма от преди бременността. Системата Пилатес се оказва особено ефективна именно за коремните мускули.

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.