Вегетарианска Диета

Home / Вегетарианска Диета

Вегетарианска Диета

Вегетарианска Диета

Ако следвате менюто, което ще видите по- долу, ще получавате необходимото количество витамини и минерали, аминокиселини, които ще ви помогнат да образувате протеини. С тази диета ще пречистите тялото си от токсините, ще го заредите с минерали, ще върнете равновесието в тялото си, ще стопите мазнини и пр.

Тази диета за отслабване и пречистване е лесна за следване.

Трябва само да внимавате с хляба и другите тестени изделия. Ако не ядете месо, е нормално повече да налитате на такива храни. Ако усещате, че още не сте се наяли, изяжте още една салата или изпийте още един плодов или зеленчуков сок.

Също така, не трябва да пържите храната. Зеленчуците се готвят на пара, така че да са почти сурови.

Сега ви предлагаме списъка с храните, които можете да включите в менюто си.

Помнете, че не можете да ядете яйца, месо, млечни продукти.

1 . Зърнени храни. Богати са на аминокиселината лизин, която е важна за синтеза на протеини. Можете да ги ядете постоянно.
2 . Плодове. Богати са на витамини и минерали. Хидратират тялото и му помагат да изхвърля токсините. Цитрусовите плодове яжте сутрин, преди останалата храна. След тях, 11 минути не можете да ядете нищо. Може да си направите сок от цитруси и да им добавите малко мед. Сладките плодове се ядат следобед.
3 . Бобови култури. Най- добрият заместител на животинските протеини. Правете си различни зеленчукови салати.
4 . На малката закуска в 10- 11 часа и 15- 16 часа, можете да изядете филия пълнозърнест хляб и да му сложите отгоре тофу. Друг вариант е да си направите овесени ядки – със соево мляко, малко ванилия, 2 с.л. овес, мед. В диетата трябва да включите орехи, бадеми, фъстъци и др. Но не прекалявайте с ядките.
5 . На обяд имате доста голямо разнообразие. Супа, ориз, салати, ястия със соя, тофу, суши, вегетарианска пица, пълнозърнеста паста, грах, боб, леща и др. Не трябва да съчетавате повече 2 готвени ястия. Ако ядете супа, после яжте салата. Ако изберете пица, после салата.
6 . Изберете някой от горните варианти, но трябва да е в по- малко количество. Вечеряйте поне 2 часа преди сън. Преди лягане изяжте една ябълка.
7 . Соковете от зеленчуци са задължителни. На ден трябва да изпивате по половин литър от тях. Опитайте различни комбинации от зеленчуци. Не трябва да слагате плодове в тях.