Най-добрите кардио тренировки за тялото

Home / Най-добрите кардио тренировки за тялото
Най-добрите кардио тренировки за тялото

Кардио тренировката представлява състояние в което нашето тяло се напряга оптимално за определено време. Кардио тренировката се препоръчва за всички хора без значение. Кардио тренировка може да се нарече всяко активно натоварване на тялото което му позволва да остане там определен интервал от време. Примери за добри кардиота са: плуване, бягане, скачане на въже, колоездене, кръгови тренировки (без позволяване на падане на пулса от зоната за кардио) и др.

Защо кардиото е важно?

Редовното кардио спомага за по-здрави мускули и по-лесно отделяне на токсините от тялото.
Премахването на излишните мазнини и тонизиране на тялото.
По-щастливи – да кардиото влияе на настроенията и редуцира депресията.
По-енергични през целия ден – кардиото отпуска тялото и ви прави по енергични и по-спокойни през целия ден, също така редуцира умората и псичхитеското напрежение.
Спомага за загрявка – при влизане в залата е хубаво да направите 5 минутно кардио, като така ще раздвижите тялото си, ставите и мускулите и ще го подготвите за предстоящото натоварване. Редовното и продължително кардио (поне 20 минути) ще спомогне да се чувствате и изглеждате по-добре.

Кардио и качване на мускулна маса

Кардио тренировката няма да попречи на качването на мускули, освен ако не прекалите с него или не с храните и спите добре! Тъй като при тежките физически тренировки тялото ни си поставя мускулите които тренираме като важен фактор за оцеляване, когато правим кардио то ще се стреми да изразходва енергията складирана за целта, която се явява нашата подкожна мазнина. Всъщност кардиото би помогнало да покачване на мускулна маса, тъй като при редовното изпълнение на подобен тип натоварване ще забързате работата на вашето тяло (метаболизма) и ще му дадете възможност за по-бързо и по-добро възстановяване, което ще доведе до повече мускули. Разбира се кардиото няма да ви донесе тялото което искате, освен ако не се храните с необходимото количество енергия!

Кардио и сваляне на мазнини

Кардиото е най-добрия начин да загубите излишните килограми. Ако се храните правилно според вашето тяло, и правите редовно кардио, ще се чувствате в пъти по-добре и ще сваляте мазнините, които ви пречат да покажете изваяните мускули които се крият под тях! Кардиото както вече споменахме забързва метаболизма ви и гори голямо количество енергия, което ако не сте приели през деня ще бъде изгорено от вашите мастни запаси.